SEM (Search engine marketing) Behöver du hjälp med din SEM annonsering på Google Ads eller Bing Ads?

Våra certifierade SEM-experter har mångårig erfarenhet av att hantera sökordsoptimering för e-handlare av alla storlekar. Våra metoder bygger på att allting vi gör måste mätas och vi tar endast datastyrda beslut baserad på fakta. Genom åren har vi testat olika strategier och lärt oss vad som funkar för de flesta branscher. Vi kan hjälpa dig med allt från en förstudie, kom igång paket eller löpande optimering för att nå och förbättra din målsättning.

Förstudie (Sökordsanalys och Strategi)

Vi undersöker vilka sökord som är relevanta för er e-handel och presenterar information om estimerade trafikvolymer per månad och den förväntade kostnaden per klick. Därefter skapar vi olika uppsättningar av hur många klick ni förväntas få (CTR), hur många beställningar och till vilket snittordervärde (Baserat på er historiska data). Sist slår vi ihop all data för att identifiera vilka sökord ni borde fokusera på för att hålla er budget och lönsamhetskrav.

Kampanjstruktur (Google Ads Uppsättning)

Vi granskar alla sökord vi identifierat i sökordsanalysen för att bygga en kampanjstruktur som ger rätt förutsättningar för att nå framgång. Vår metod handlar om att segmentera alla sökord i rätt fack för att få till det högsta möjliga kvalitetsresultatet (Quality Score) så ni betalar så lite som möjligt per klick genom att anpassa annonserna så ni får mest relevans och förutsättningar för att skapa nya annonser löpande med automatiserade rutiner. Vi grupperar även ihop de sökord som är likvärdiga för optimera datainsamlingen så att vi kan ta datastyrda besult snabbare vilket hjälper både manuell optimering och algoritmer som bygger på statistik.

Annonser och Annonstillägg

Vi skapar annonser och annonstillägg som är anpassade efter era sökord så ni får relevant trafik till den lägsta möjliga kostnaden. Våra metoder bygger på att skapa flera olika varianter av annonserna med olika budskap och landningssidor för att ta nytta av Googles optimeringsalgoritmer som roterar annonserna för att hitta vilka som fungerar bäst. Vi tar även nytta av alla annonstillägg som finns så ni har möjlighet att ta så mycket exponeringsutrymme som möjligt för att maximera antalet relevanta besökare. Vi skapar nya annonser löpande för att kontinuerligt förbättra er målsättning.

Optimering

Vi håller stenkoll på er sökordsannonsering för att se till att ni förbättrar er målsättning genom att optimera mot rätt nyckeltal. Vi analyserar er trafik löpande med:

Budjusteringar: Sökord, annonsgrupper och kampanjer för att driva lönsamhet genom budjusteringar eller nya budgivningsalgoritmer.

Sökord: Söktermer för att identifiera negativa sökord och nya sökord som t.e.x. Longtail som kan få mer relevanta annonser och landningssidor.

Annonser: Optimering av annonser för att låta de bästa annonserna få mer visningsandel och kontinuerligt testa nya annonser med nya budskap eller landningssidor.

Nya Funktioner: Vi ser till att ni alltid har de senaste funktionerna för att ge er en försprång mot era konkurrenter.

Rapportering

Ni får löpande rapporter som visar hur er sökordsannonsering presterar med viktiga nyckeltal och mål. Rapporterna blir underlaget för att ta datastyrda beslut så ni vet de delar som funkar och vad som behöver förbättras.

Kontakta oss

Behöver ditt företag hjälp med sökordsoptimering?

Kom igång