PRESSRELEASE

eValent har fokus på e-handel och e-handelsplattformarna Nordisk e-handel och Magento. Nordisk e-handel är en egenutvecklad produkt och vänder sig till mindre kunder. Magento är världens största e-handelsplattform och det är också här Netrix har sitt fokus. De har ett 20- tal kunder och har säte i Växjö där nu eValent har skapat en plattform att växa vidare från.

  • Netrix har lång erfarenhet av e-handel inom business to business, B2B, och integration mot affärssystem. Det är en perfekt match för eValent som framförallt har kunder inom business to consumer, B2C, säger Jonas Kjellander, VD för eValent Group AB.

Båda bolagen har utvecklat mjukvara och arbetat med e-handel sen 1993 vilket gjort att de byggt upp en unik kompetens att skapa affärer åt sina kunder. eValents kunder omsätter idag över 2 miljarder kronor på nätet och bolaget skapar dessutom en hel del trafik till kundernas fysiska butiker. eValent förespråkar en testande kultur som bygger på datadrivna beslut där allting som görs måste mätas. Det viktiga är att skapa konvertering, vilket är branschens uttryck för att ta en ”surfare” igenom säljprocessen till att beställa en vara. Så snabbt och enkelt det bara går.

  • Tack vare eValents kommersiella och tekniska kunnande kände vi att de var det självklara steget att ta. Våra kunder får nu tillgång till en uppsjö av smarta e-handelslösningar som kommer bli riktigt spännande att använda, säger Lars Jonsson, en av grundarna i Netrix AB.

eValent är ett stolt bolag som alltid har levererat vinst och kunnat växa med egna medel vilket inte är särskilt vanligt i IT-branschen. Idag är man drygt ett 30-tal medarbetare som servar knappt 1000 kunder i framförallt Sverige och Norge. Framtiden ser ljus ut och man planerar att expandera organiskt med att nyanställa ett 20-tal medarbetare i både Malmö och Växjö under 2019.

För mer information kontakta: VD Jonas Kjellander, tel: 070 495 89 65, jonas.kjellander@evalent.com